KUUM: USA ja Iraani vahel kisub sõjaks, USA tõmbas oma inimesed kiirkorras riigist välja

USA viis oma inimesed kiirkorras Iraanist välja, kuna USA ja Iraani vahel kisub erimeelsuste tõttu sõjaks.

Iraan on nimelt ähvardanud USA-d tuumarelvaga, kuigi varem on riikide vahel kokkulepe, et Iraan loobub tuumarelvast. USA on omakorda saatnud Lähis-Itta täiendavalt relvastust, muu hulgas B-52 pommitajad ja tiibraketid Patriot. Ühtlasi on USA andnud korralduse kõigil riigiteenistujatel Iraanist lahkuda, kel pole seal vajadust vältimatult kohal olla, vahendab Daily Mail.

Samuti teatas USA oma inimeste välja viimisest Iraagi Bagdadi saatkonnast. Viisade väljaandmine on ajutiselt peatatud. USA president Donald Trump on ähvardanud, et Iraan kannatab tugevalt, kui tuumarelva loomise plaanidest ei loobuta.

US orders all non-essential government staff to leave Iraq

All ‘non-emergency’ US government employees told to leave Iraq immediately Comes after US said it had detected threats from Iran and proxy forces in region Relations between Tehran and US have drastically deteriorated in recent days President Trump has warned Iran would ‘suffer greatly’ if it enraged Washington Iran’s Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei has warned that enriching uranium to weapons-grade levels would not be a difficult task for the country The U.S.

Kommentaarid
(Külastatud 471 korda, 1 külastust täna)