KUUM: Google blokeeris Huawei telefonidel tarkvara uuendused

USA tarkvara- ja otsingumootori firma Google blokeeris Hiina tootja Huawei telefonidel tarkvara uuendused. Ühtlasi pole uutel Huawei telefonidel enam Google’i äppe.

See muutus toimus pärast seda, kui USA presidendi Donald Trumpi administratsioon kandid Huawei ettevõtete nimekirja, millega USA firmad ei tohi koostööd teha ilma sellekohase eriloata, vahendab BBC.

Google edastas teadaandes lühidalt, et firma järgib korraldust ja sellega seonduvaid tagajärgi. Huawei asja ei kommenteerinud.

See tähendab, et Huawei telefonidesse ei saa paigaldada enam tarkvara uuendusi, samuti kaob populaarsete Google’i äppide YouTube ja Maps tugi. Uutel telefonidel neid äppe enam peal ei ole. Vanadel telefonidel on võimalik äppe uuendada ning paigaldada turvauuendusi. Kui aga tuleb välja uus Androidi versioon, siis seda Huawei telefonidele peale panna ei saa.

Google restricts Huawei’s use of Android

Google has cut phone maker Huawei off from some updates to the Android operating system, dealing a blow to the Chinese firm. New Huawei smartphones will also lose access to popular Google apps. The move comes after the Trump administration added Huawei to a list of companies that American firms cannot trade with unless they have a licence.

Kommentaarid
(Külastatud 470 korda, 1 külastust täna)