Kurioosum: Euroopa Liit keeldub registreerimast poolakate energiajooki Brexit

Euroopa Liidu intelektuaalomandi amet keeldub registreerimast poolakate energiajooki Brexit, pidades nime solvavaks.

Poolakad Pawel Tumilowicz ja Mariusz Majchrzak tõid juba 2016. aastal turule energijoogi Brexit. Selleks, et seda müüa mujal Euroopa Liidus, oleks vaja kaubamärk registreerida, aga Euroopa Liit keeldub sellest. Euroopa Liit põhjendab keeldumist väitega, et kaubamärk Brexit on paljude Euroopa Liidu kodanike jaoks solvav, vahendab Daily Mail.

Pawel Tumilowicz ja Mariusz Majchrzak on pärit Poolast, aga ajavad oma äri Inglismaal Manchesteris.

Euroopa intellektuaalomandi amet, mis asub Hispaanias Alicantes saab keelduda ainult kaubamärgi registreerimisest üle Euroopa Liidu, seda saab siiski teha eri liikmesmaades.

Energiajook pole ainus.  Vahetult pärast Brexitit tuli sellele nimega seoses 18 taotlust, näiteks Saksamaal toodetav Inglise Brexiti tee, aga ükski neist pole saanud positiivset otsust. Veel esitasid taotluse Brexiti lauamäng, muusikal Brexit, Brexiti hallitusjuust, Brexiti küpsised ja Brexiti leib.

EU rejects trademark for a Brexit drink – saying word is ‘offensive’

Entrepreneurs Pawel Tumilowicz and Mariusz Majchrzak launched drink in 2016 European Union Intellectual Property Office said they could not trademark name Euipa said that EU citizens would be ’deeply offended’ by appropriation of word Euipo’s Grand Board of Appeal rubbished ‘offensive’ claim but upheld decision A pair of entrepreneurs have been refused European trademark protection for their energy drink named Brexit after an EU body labelled it ‘offensive’.

Kommentaarid
(Külastatud 128 korda, 1 külastust täna)