Kole lugu: rikkad lääneriigid on viimased 25 aastat on rämpsu viinud vaestesse Aasia maadesse – nüüd tahetakse see rämps tagasi saata

Euroopa ja muud jõukad lääneriigid on nüüd portsu ees, sest viimased 25 aastat on rämps saadetud vaestesse Aasia maadesse, aga nüüd tahetakse see rämps Euroopasse tagasi saata.

Põhjus, miks vaesed Aasia riigid tahavad rämpsu tagasi saata, on tegelikult lihtne – nad uppuvad rämpsu sisse, rämps ei mahu enam kuhugi ära. Malaisiast ja Filipiinidelt on hakatud rämpsu juba Euroopasse tagasi saatma.

Kõige rohkem on rämpsu saadetud USA-st, Suurbritanniast, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Kanadast ja Austraaliast sellistesse Kagu-Aasia maadesse nagu Hiina, Malaisia, Filipiinid ja Vietnam. Kagu-Aasia maades pole prügimajandus reguleeritud, seetõttu on need ahvatlevad kohad, kuhu prahti viia, edastab Business Insider.

Lääneriikidest pärit praht jõuab suures osas prügimägedele, kus see jõuab ringiga loodusesse, kaasa arvatud meredesse. Pärast seda, kui Hiina keelustas prügi sisseveo, on seda hakatud rohkem vedama Malaisiasse. Nüüd aga on Aasia riigid üksteise järel keelustamas prügi sissevedu, mistõttu on prügikoormaid hakatud Läände tagasi saatma.

Maailma suurimad plastiku eksportöörid on USA, Jaapan ja Saksamaa. Hirmust uppuda plastiku sisse on neis riikides hakatud paaniliselt plastiku kasutamist vähendama.

Business Insider India🇮🇳 on Twitter

The West has been dumping tens of millions of tons of trash in Southeast Asian countries for more than 25 years – now they want to send it back https://t.co/BCCxNS6H77

Kommentaarid
(Külastatud 315 korda, 1 külastust täna)