Kole lugu: Lastekaitsjaid kahtlustatakse Helsingi pussitamise organiseerimises

Helsingis Haaga linnaosas toimunud pussitamise kahtlusalused on lastekaitsjad, kes andsid vägivaldsele mehele selleks võimaluse.

Pussitaja Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi ise on Soomest lahkunud ja ta on arvatavalt juba tagasi kodumaal Iraagis. Pussitamine toimus lastekaitse poolt leitud ruumide juures, vahendab Iltalehti.

Lastekaitse töötajaid kahtlustatakse ametikohutuste eiramises ja kuritegelikus hoolimatuses, mille tagajärjel toimus kahe inimese pussitamine, milles said vigastada ka lapsed.

Politsei info kohaselt on uurimise käigus selgunud, et lastekaitsjate tegevus aitas pussitamisele kaasa. Pussitamine toimus vahetult pärast lastekaitse poolt korraldatud kohtumist kohtumispaiga juures hoovis. Pussitaja ja tema eksnaise lapsed said pussitamises samuti vigastada.

Politsei info kohaselt on lastekaitsega seotud kahtlusaluseid mitmeid. Kohtumine ei toimunud lastekaitse ruumides, vaid selleks eraldi renditud pinnal. On võimalik, et asjasse on segatud ühe teise linna lastekaitse, mille kliendiks pere varem oli.

Pussitamist ennast uurib politsei kui kahte mõrvakatset ja kolme vägivallategu. Lisaks kahtlustatakse pussitaja venda mõrvakatsele kaasa aitamises. Juhtumi puhul võib olla tegemist auvägivallaga. On ka kolmas kahtlusalune, keda kahtlustatakse kurjategija varjamises. Tema aitas arvatavalt pussitaja põgenema.

Politsei info kohaselt on mees tagasi Iraagis. Pärast põgenemist on mees nii otse kui kaudselt oma eksnaist ähvardanud. Naine on saanud sms-sõnumeid ja kõnesid, samuti on üles pandud ähvardavad Youtube’i videod. Kahtlusalune on sotsiaalmeedias väga aktiivne, mis on äratanud imestus iraaklaste kogukonnas Soomes. Mees on andnud mõista, et naaseb varsti Soome.

Lisaks on teada, et Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi töötas varem Iraagi julgeolekuteenistuses ja tal on mõjukad kontaktid Iraagis. Paljud Soomes elavad inimesed kardavad nüüd oma elu pärast. Mehe eksnaine ja lapsed on võetud Soomes politseivalve alla.

Haagan järkyttävä kunniaväkivaltatapaus: Sosiaaliviranomaisia epäillään rikoksesta

Poliisi aloittaa esitutkinnan sosiaaliviranomaisten toiminnasta Haagan puukotukseen liittyvässä tapauksessa.

 

Kommentaarid
(Külastatud 298 korda, 1 külastust täna)