JUBE LUGU: Soome naise külje seest leiti mumifitseerunud puuk, hirmus lööve tekkis jala peale

Soome naine sai puugihammustuse tagajärjel borrelioosi, mis viis tal tasakaalu, tekitas väsimuse, valud ning mäluhäired.

Pohjanmaalt Kokkolast pärit Marianne töötas looduses laagri perenaisena. Ühel hommikul ütles mees, et ära liiguta, sul on külje sees mumifitseerunud puuk, vahendab Ilta-Sanomat.

Naine läks oma puugiga tervisekeskusse, aga seal polnud isegi näpitsaid, millega puuki välja võtta. Puuki kougiti pinsettidega ja siis lõpp kaevati nõelaga välja.

Naisele määrati pärast seda antibiootikumi kuur, aga sellest polnud enam abi. Puugihammustuse ümber tekkis borrelioosiga kaasnev punane ring. Jala peale tekkis aga hirmus lööve, mis, nagu selgus oli samuti borrelioosiga seotud.

Mõne nädala pärast tekkisid gripilaadsed nähud ja nõrkus. Veel samal aastal sai naine borrelioosi diagnoosi.

Naine tunnistab, et algul ei osanud ta suhtuda asjasse tõsiselt. Ühtlasi koges ta arstide kogenematust selle teemaga tegelemisel. Naine tunnistab, et ei teadnud varem midagi borrelioosist ega osanud selle eest hoiduda. Ta mõtles, et puuk võetakse välja ja elu läheb edasi. Tegelikkus oli hoopis teistsugune.

Loodust armastav naine on kurb, et ei saa enam loodust nautida nii nagu varem. Tulevik teeb ta murelikuks. Borrelioos ei võtnud ära ainult tervist, vaid ka palju muud. Naine on oma tervist turgutanud tervislike eluviiside ja eeterlike õlidega. Lisaks on ta end nüüd haigusega kurssi viinud.

Kõigele vaatamata on naine kaotanud töövõime. Väsimus, jätkuvad valud, tasakaaluhäired ja mäluhäired mõjutavad tema igapäevast elu. Naine tahab nüüd enda vigade kaudu teisi hoiatada. Ta oleks võinud varem lasta määrata omale tõhusama ravi. Ta ise ütleb, et on ehe näide selle kohta, mis juhtub, kui midagi ette ei võta. Ta kahetseb elu lõpuni, et ei lasknud end kohe korralikult ravida.

https://www.is.fi/terveys/art-2000006123496.html

Kommentaarid
(Külastatud 7,136 korda, 1 külastust täna)