Jahmatav lugu: Vantaal läks täna kaduma 2-aastane laps, leiti lõpuks üles Helsingi rongist

Täna õhtul oli verdtarretav juhtum Vantaal Martinlaaksos, kus läks Ostari kaubanduskeskuse juures kaduma 2-aastane laps.

Emal oli kaasas veel teine, väiksem laps kärus. Ema oli maksnud kaupluse kassas ja pannud asju kottidesse, kui märkas, et laps on kadunud. Kadunud last otsiti ümbruskonnast, aga tulemusteta.

Edasi helistas ema häirekeskusse, kust teatati asjast politseile. Politsei alustas koheselt otsingutega. Mõni aeg enne seda oli Helsingi politsei teatanud 4-5 aasta vanusest leitud lapsest ilma vanemateta, edastas politsei sotsiaalmeedias.

Siis selgus, et laps oli astunud Martinlaakso jaamas I-lähirongi peale ja sõitnud üksi Helsingisse. Rongi meeskond võttis lapse enda valdusse ja andis üle Helsingi politseile. Politsei toimetas väikse „põgeniku” lastekaitsesse. Ida-Uusimaa politsei viis lõpuks lapse ja ema tagasi kokku.

Ema rääkis pärast, et lapsele rongid väga meeldivad ja ta kahtlustas, et laps oli läinud mõne rongi peale. Martinlaakso kauplus ja rongijaam asuvad kõrvuti. Selgus ka, et 2-aastane laps saab järgmisel nädalal 3-aastaseks.

Pärast valvekaamera lindistusi üle vaadates selgus, et laps oli läinud koos teiste inimestega trepist üles rongijaama perroonile. Perroonil oli laps veel rongi „hääletanud”, pöial püsti. Siis astus laps rongi peale ja istus pingile.

Rongis märkasid reisijad üksikut last ning teatasid sellest nii häirekeskusse kui rongi personalile. Rongist otsiti lapse vanemaid, aga neid ei leitud. Konduktor helistas politseisse ja politsei tuli Helsingis rongile vastu. Politsei teatas lastekaitsesse ning toimetas 4-5-aastase välimusega lapse lastekaitsesse.

Ida-Uusimaa politsei leidis muretseva ema Martinlaaksos ja teatas emale, et laps on arvatavalt leitud Helsingis. Siis selguski, et Helsingis leitud 4-5-aastane laps võib olla Martinlaaksos kaduma läinud ligi 3-aastane laps.

Pisarais, aga õnnelik ema suunati Helsingi lastekaitsesse, et sealt oma laps kätte saada. Asjas kuritegu ei kahtlustata.

Poliisi Itä-Uusimaa on Twitter

Vantaa’n #Martinlaakso’sta katosi tänään ip. pieni lapsi, joka löytyi lopulta I-junasta #Helsinki rautatieasemalta. Tapauksella oli onnellinen päätös. #IUPoliisi @112_Finland @HelsinkiPoliisi @Rataliikenne @VantaaSoskriisi @hkilastensuoj @VRmatkalla @HSL_HRT #viranomaisyhteistyö

Kommentaarid
(Külastatud 813 korda, 1 külastust täna)