Helsingi politsei on hämmingus: alaealised noored tegutsesid nagu täiskasvanud organiseerunud kurjategijad

Helsingi politseijaoskond on välja selgitanud röövid ja varguste katsed, kus kahtlusalused on alaealised noored.

Politseile saabunud teate kohaselt olid 3-4 alaealist noorukit peksnud üht alaealist noorukit. Kõrvalseisjad olid selle tegevuse vahelesegamisega katkestanud.

Politsei info kohaselt oli kannatanu öelnud, et teda peksti kiviga vastu nägu. Lisaks olid ära võetud asjad. Osa peksjatest olid olnud kanatanu kodutrepikojas. Kui politsei kohale jõudis, siis nad olid jõudnud juba lahkuda.

Kannatanu tundis kaks peksjat ära, kuigi ühel oli nägu varjav müts peas. Politsei võttis kaks kahtlusalust kinni, aga üks neist lasti kohe vabadusse, kuna teda polnud kohal. Teise kahtlusaluse nimi saadi teada politsei enda kanalite kaudu.

Eeluurimise ajal oli vahistatud kaks alaealist ja uurimise käigus peeti kinni veel kolm alaealist noorukit ja üks alla 15-aastane poiss. Kõik 15-aastased ja vanemad on pärast seda vabastatud ja neile on kehtestatud reisimise piirang. Teo toimepanemise ajal olid kahtlusalused 14-16-aastased.

Kahtlusalused olid saanud vihje, et kannatanu kodus on suur summa raha ja narkootikume. Nad olid leppinud kannatanuga sotsiaalmeedias kokku väikse koguse narkootikumide ostmises. Tehingu ajal oli plaan võtta korteri võti ja sinna sisse tungida.

Lõpuks õnnestus kahel noorukil pääseda trepikotta, aga mitte ükski ei pääsenud korterisse. Politsei kahtlustab kannatanut narkokuriteos. Eelurimise käigus aga ei selgunud, et kannatanul oleks olnud kodus suurt kogust raha ja narkootikume.

Tegemist on aga politsei info kohaselt erakordse juhtumiga, kuna noorte teguviis meenutab oma ettevalmistuse ja iseloomu poolest täiskasvanud organiseerunud kurjategijate maailma. Sellised narkootikumidega seotud kuriteod pole aga harvad ei noorukite ega täiskasvanute maailmas.

Poliisi – Tiedotteet

Helsingin poliisilaitoksen nuorisoryhmä on tutkinut epäiltyjä törkeää ryöstöä ja törkeän varkauden yritystä, joista epäillään alaikäisiä nuoria. Epäillyt rikokset tapahtuivat loppuvuodesta, ja esitutkinta on valmistumassa. Poliisille tulleen hälytyksen mukaan kolmesta neljään alaikäistä nuorta oli pahoinpidellyt alaikäistä uhria lyömällä ja potkimalla tätä eri puolille kehoa, minkä sivulliset olivat kuitenkin pystyneet huudoin lopettamaan – Uhri kertoi, että häntä oli potkittu ja lyöty muun muassa kivellä kasvoihin.

Kommentaarid
(Külastatud 405 korda, 1 külastust täna)