Espoo politsei uurib suurt laste seksuaalse ärakasutamise juhtumit, kannatanuid 40 ringis, noorimad 10-aastased

Ligi 30-aastast Espoo meest kahtlustatakse laste seksuaalses ärakasutamises sotsiaalmeedia kaudu. Tegemist oli politsei info kohaselt süsteemse tegevusega.

Kannatanuteks on ligi 40 alaealist last, kes elavad üle terve Soome. Ligi 30-aastane kahtlusalune mees on vahi alla võetud, vahendab Ilta-Sanomat.

Tegemist pole füüsilise kokkupuutega, vaid nn groominguga. Näost näkku kohtumisi ega füüsilist kokkupuudet pole lastega olnud. Juhtmeid uuritakse kui laste seksuaalset ärakasutamist.

Noorimad ärakasutatud lapsed on 10-aastased ja vanimad 16 eluaasta ringis. Kahtlusalune on end sotsiaalmeedias esitlenud kui täisealine mees. Kontaktid on toimunud Instagrami vahendusel. Mees on võtnud lastega kontakti ja pärast seda on suhtlus võtnud seksuaalse alatooni. Lisaks vestlusele on vahetatud fotomaterjali. Politsei selle materjali sisu ei täpsusta.

Kõik kannatanud on tüdrukud. Teod on toime pandud 2018. aastal ja 2019. aasta algul. Kahtlusalune võeti kinni märtsikuu alguses. Politsei sai asjast teada, kui üks kannatanu sellest politseile teatas. Ühe inimese juhtumi uurimine viis teisteni. Politseid paneb muretsema asjaolu, et peale ühe erandi ei teatanud lapsed sellest asjast oma vanematele ega näiteks kooli töötajatele. Eeluurimine on praegu alles algusjärgus.

Espoon poliisi tutkii laajaa lasten hyväksikäyttövyyhtiä: uhreina noin 40 tyttöä – nuorimmat 10-vuotiaita

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii laajaa lapsiin kohdistunutta hyväksikäyttövyyhtiä, jossa uhreina on poliisin mukaan noin neljäkymmentä alaikäistä lasta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Max Bock kertoo Ilta-Sanomille, että kolmekymppisen espoolaismiehen epäillään houkutelleen alaikäisiä sosiaalisessa mediassa seksuaalissävytteiseen kommunikaatioon kanssaan. Alaikäiset asianomistajat asuvat eri puolilla Suomea. - Vangittuna on noin 30-vuotias mies, jota epäillään sosiaalisen median maailmassa tapahtuneesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kommentaarid
(Külastatud 162 korda, 1 külastust täna)