Eestlane Soomes jagab oma kogemust seoses soome keelega – ei tasu karta rääkida!

Üks Soomes elav eestlane jagab sotsiaalmeedias oma kogemust seoses soome keelega. Ta julgustab eestlasi rääkima soome keelt isegi siis, kui kardad vigu teha.

Lugu ise on järgmine:

Ma ei räägi piisavalt hästi soome keelt! Ma ei kirjuta piisavalt hästi soome keelt! Kas ka sind on see mõte vahest tagasi hoidmas? Mind on see hääl peas kummitanud üle 10 aasta. Vali on see hääl just väljakutsuvates situatsioonides.

Sellega seoses juhtus mu elus hiljuti midagi huvitavat. Nimelt meil oli korteriühistu koosolek ja sinna valiti uus juhatus. Tärkas äkk mõte, et taotlen ka juhatusse. Tõusin siis püsti ja tutvustasin ennast jne. Kuna olin närvis, tegin veel rohkem vigu enda soome keeles.

Siis kui maha istusin, mõtlesin, et miks ma seda tegin. Meie majarahvas on enamus vanemad inimesed ja miks nad peaks valima inimese juhatusse, kes ei räägi isegi korralikult Soome keelt. Juhatusse taotles üle 10 inimese. See sama negatiivne hääl kõlas mu peas kogu see aeg, kui häälti loeti. Siis tuli aga üllatus. Nimelt tulin hääletuses teiseks.

Pärast situatsioonile järgi mõeldes tajusin, et tegelt normaalseid inimesi ei huvita, kas teed vigu rääkides ja kirjutades, vaid inimesi huvitab, mis sul öelda on. Valdav osa inimesi ongi väga normaalsed.

Kui sinu peas kõlab vahest sama kriitiline hääl, ära lase sellel ennast tagasi hoida!

Kommentaarid
(Külastatud 379 korda, 1 külastust täna)