Eesti teeb õieti, kui tutvustab soomlastele ka muud Eestit peale Tallinna

Seni tutvustas Eesti soomlastele põhiliselt Tallinna. Mistõttu pole ime, et soomlased on Tallinnast tüdinud. See oli Eesti enda viga, et Tallinna müüdi nagu tervet Eestit ja soomlastele jäigi mulje, et Tallinn ongi terve Eesti ja mujal pole midagi huvitavat ega põnevat.

Nüüd on õnneks hakatud seda viga parandama. 30 aastat Soomes elanud, aga Tallinnas sündinud kirjanik ja koomik Antto Terras ütleb õigesti, et Tallinn pole Eesti. Sa võid Tallinnas ära käia ilma ühtegi eestlast kohtamata. See on tõsi!

Ja Tallinna hinnad. Loomulikult on need soomlasi juba pikalt šokeerinud ja tüüdanud. 8,5 eurot ühe õlle eest Tallinnas maksta on isegi soomlastele liig.

Seoses uue alkoralliga on soomlased ise õppinud tundma Lätit, aga ülejäänud Eestit, kõike seda, mis jääb väljapoole Tallinna, seda pole soomlastele keegi tutvustanud. Mis on loomulikult suur puudus.

Nii nagu ütleb ka Antto Terras, et Tallinna linn on pigem Eesti nõrkus, sest seal elab koos pool Eesti elanikkonda. Proportsioonid on natuke paigast ära. Tallinn on sama suur linn kui Soome pealinn Helsingi, aga Eestis elab 5 korda vähem inimesi kui Soomes. Tallinnast on saanud nii kultuuriliselt kui hinnataseme poolest pigem Helsingi eeslinn, mistõttu pole seal soomlase jaoks enam midagi teha ega vaadata. Kahjuks on Tallinn aga paljude turistide jaoks terve Eesti visiitkaart, antud juhukl negatiivne visiitkaart, mis inimesi tervest Eestist eemale peletab. Seetõttu ei tule turistid selle pealegi, et väljaspool Tallinna võib avaneda hoopis teistsugune maailm, kus inimesed räägivad teist keelt, on sõbralikud ja lahked, ning kus hinnatase on palju madalam.

Õnneks püütakse seda muud Eestit nüüd turistidele rohkem tutvustada, mis peaks olema kõigile positiivne asi.

Kommentaarid
(Külastatud 146 korda, 1 külastust täna)