Eesti aktsiisilangusest võidab üks Soome ettevõte

Soomes on üks ettevõte, mis võidab seoses alkoholi aktsiisi langusega Eestis. Tegemist on alkoholitootjaga Olvi.

Aastatel 2017-2018, kui Eestis tõusis hüppeliselt alkoholi aktsiis, kukkus Olvi kasum 3 miljoni euro võrra. Eesti otsus aktsiisi langetada võib Olvi kasumit kasvatada 2 miljoni euro võrra, vahendab Nordea teadet Taloussanomat.

Olvi peamine kasumi allikas on Eesti õlletootja A. Le Coq.

Nordea arvioi: Tämä suomalaisyhtiö on Viron alkoholiveron laskun selvä voittaja

Parhaillaan käynnissä olevissa budjettineuvotteluissa on sovittu, että uudistus tulee voimaan jo heinäkuun ensimmäinen päivä, Viron yleisradioyhtiö ERR kertoo verkkosivuillaan. Nordea arvioi, että muutoksella voi olla merkitystä juomayhtiö Olville. - Alkoholiveron nosto vuosina 2017-2018 leikkasi Olvin tuloksessa arviolta 3 miljoonaa euroa, ja odotamme eilen julkaistun veroleikkauksen tukevan Olvin tulosta noin 2 miljoonalla eurolla eli 4 prosenttia nykytuloksesta, Nordean aamukatsauksessa sanotaan.

Kommentaarid
(Külastatud 189 korda, 1 külastust täna)