Eckerö Line toob Tallinna-Helsingi liinile uue laeva

Soome laevandusettevõte Eckerö Line on sõlminud eellepingu uue kaubalaeva ostmiseks. Uus laev võtab lisaks kaubale peale ka autoga reisijaid ning alustab liiklemist Tallinna A-terminalist Helsingi Vuosaari sadamasse juba juunikuus.

Vuosaari sadama kasutamine võimaldab kaubaveoklientidel ja autoga reisijatel jõuda soovitud sihtkohta Soomes lihtsamini, vältides Helsingi kesklinna liiklust. Nii Vantaa lennujaam kui ka eestlaste seas populaarne IKEA kaubamaja on Vuosaari sadamale väga lähedal.

Laev on maikuus Eestis dokis ning alustab sõite Tallinn-Helsingi liinil juunis. Uue laeva liinile toomine loob töökohti Tallinna ja Vuosaari sadamates ning ka uuel laeval endal. Uue laeva liinile toomine tähendab umbes 80 uut töökohta Soomes ja Eestis, edastab Ärileht.

Laeva omanik on Eckerö Line’i emaettevõte Rederi Ab Eckerö, kellelt laev renditakse. Alus ehitati 2000. aastal Hispaanias ning viimati sõitis see liinil Liverpool – Dublin. Laev võtab peale 366 reisijat ning autotekil on 2000 liinimeetrit. Laeval on väike kauplus, mugav istumissalong, kohvik ning kajutid.

Uus laev sõidab Tallinnast Helsingisse ja tagasi kaks korda päevas ning sõit kestab kolm tundi. Laeva nimi avaldatakse pärast registreerimist. Uus laev registreeritakse Soome lipu alla. Eckerö Line on ainus Soome lipu all liiklev laevafirma Tallinna-Helsingi liinil.

Kommentaarid
(Külastatud 2,109 korda, 1 külastust täna)