Arstid hoiatavad platsenta söömise eest: see võib mürgitada rinnapiima

Arstid hoiatavad värskeid emasid, kes paljude kuulsuste eeskujul oma platsentat söövad – sel pole mingeid kasulikke omadusi ning see võib olla ohtlik, kuna levitab tapvaid baktereid, mis võivad minna isegi rinnapiima sisse.

Platsenta või sellest valmistatud preparaatide söömist kutsutakse platsentograafiaks. See on saanud sünnitajate hulgas populaarseks, kuna sisaldab rauda, tõstab meeleolu ning parandab piima tootmist. Kanada sünnitusarstid ja günekoloogid on aga teist meelt. nende uuring näitab risti vastupidist, vahendab Daily Mail.

Arstid avaldasid teadusajakirjas artikli, milles väidavad, et platsenta söömisel pole mingeid tõendatud kasutegureid. See on organismi jääkprodukt.

Soovi korral saavad sünnitajad platsenta koju kaasa, kui nad seda eelnevalt küsivad. Lisaks sellele on jagatud soovitusi, kuidas platsentat sügavkülmas säilitada. Levivad ka õpetused ja retseptid selle kohta, kuidas platsentat küpsetada. Apteegis müüakse ka platsenta kapsleid, mis sisaldavad jahvatatud platsentat.

Platsenta söömise trendi juured pole teada, vähemalt mitte inimeste puhul. Mõned imetajad söövad oma platsentat. Arvatakse, et sellega kaitstakse oma poegi kiskjate eest, kes haistavad vere lõhna.

Arstid uurisid platsenta koostist ja ei leidnud sealt mingit rauda ega mineraale. Mõned on väitnud, et platsenta sisaldab kasulikke hormoone, aga näiteks kapslite puhul pole teada, et sinna satuks pärast jahuks tegemist üldse mingid hormoonid.

Platsentaga oskamatu ümberkäimine võib aga, vastupidi panna bakterid, viirused ja seened vohama. Teada on üks juhtum 2017. aastast, kus platsenta kapsleid tarvitanud ema andis lapsele rinnapiima kaudu edasi surmava streptokoki bakteri. Tuli välja, et bakterid olid kapslite sees, kuna toode polnud enne piisavalt läbi kuumutatud.

Üks kõige kuulsamaid platsenta preparaatide tarvitajaid ja propageerijaid on Kim Kardashian. Kuulsa jalgpalluri naine Coleen Rooney läks veel kaugemale, kui ütles, et lasi platsentast teha omale näokreemi.

Stop eating the PLACENTA, mothers are told by medical body

Placentophagy is the practice of eating the organ raw, cooked or in a pill It has risen in popularity with claims it boosts iron levels, mood and milk supply But experts have reviewed the small evidence and strongly disagree There is danger to both mother and baby with the contamination of bacteria Mothers have been told by a medical body there is no known health benefits from eating their placenta.

Kommentaarid
(Külastatud 1,103 korda, 2 külastust täna)