Aleks Lepajõe raamatul on Soomes suur lugejahuvi

Nõukogude ajal kaaslastega kummipaadil Soome põgenenud Aleks Lepajõe (57) lugu läheb põhjanaabrite juures edukalt kaubaks. Soome kirjastuse Docendo tellimusel pani Aleks oma Eestis müügil olevad raamatud „Põgene­mine” ja „Röövlinnud” kokku üheks raamatuks „Pako länteen” (põgenemine Läände), mis ilmus Soomes aprilli lõpus.

Praegu on see Helsingi piirkonna raamatukogude enim laenutatud raamatute edetabelis teisel kohal. Selline huvi on märkimisväärne, sest selles piirkonnas elab ligi 1,5 miljonit inimest.

„Väga tore! Esimene koht oleks muidugi veel parem… Arvestades sealset tohutut pakkumist, on ka see juba väga hästi,” kommenteeris Aleks raamatu edu Kroonikale.

„Põgenemine” keskendub põgenemisele ning Lepajõe ja tema kaaslaste Rootsi jõudmisele, „Röövlinnud” aga Lepajõe ja Raivo Roosna toime pandud Tillanderi juveelipoe relvastatud röövile Helsingis 1985. aastal. Röövitud ehete väärtus oli ligi 1,4 miljonit Soome marka. Päev hiljem „puistasid” mehed ka Helsingi Osakepankki kontorit, kust said saagiks 100 000 marka „reisiraha”.

Paar aastat pärast vahelejäämist, aastal 1987 kirjutas Lepajõe kirjastuse Kirjayhtymä tellimusel vanglas oma esimese raamatu „Kapinallinen” (tõlkes: mässaja), mida saatis müügiedu. Käesoleval aastal kavatseb Lepajõe Eestis välja anda oma triloogia viimase raamatu.

Kommentaarid
(Külastatud 226 korda, 1 külastust täna)