4-kuune soome laps puutus haiglas kokku leetritesse haigestunud vene lapsega, keda polnud vaktsineeritud

Soomes Põhja-Karjalas oli juhtum, kus haiglas puutus 4-kuune soome laps kokku sinna toodud vene lapsega, kes oli haigestunud leetritesse ja kes oli vaktsineerimata.

Haigestunud laps oli tulnud Soome rongiga puhkusereisile reede ja laupäeva vahelisel ööl. Laps oli vaktsineerimata, vahendab MTV.

4-kuuse soome lapse ema rääkis, et nad olid haigestunud lapsega samas osakonnas ja võisid samuti nakkuse saada. Soome laps oli veel nii väike, et teda ei saanud vaktsineerida. Talle tehti immunoglobuliiniravi, mis samuti aitab nakatumist ära hoida.

Leetrid on väga kergesti nakkav viirushaigus, mille võib saada tavalisest toaõhust. Haiguse tunnusteks on kõrge palavik, silmapõletik, hingamisvaevused ja nahalööve. Haigestumist hoiab ära vaktsineerimine ja vaktsiin on Soomes kõigile tasuta.

Kommentaarid
(Külastatud 106 korda, 1 külastust täna)