Vahejuhtum Soomes: autojuht tuli õiendama noore rollerijuhiga, kui too tegi autojuhile märkuse

Soomes üritas noor 16-aastane rollerijuht anda taga sõitvale autojuhile märku, et too sõidab liiga lähedal. Selle peale tuli autojuht autost välja ja sõimas rollerijuhi läbi.

Rolleriga sõitnud soome tüdruk Mila ütles, et sattus Suurel Reedel omapärasesse olukorda, kui üritas taga sõitnud autole märku anda, et too sõidab liiga lähedal. Kui tüdruk jäi bussipeatuses seisma, tuli autojuht temaga õiendama, vahendab MTV.

Rollerijuhi väitel polnud tal enne võimalust autot mööda lasta kui bussipeatuses ja siis tuli autojuht autost välja teda sõimama. Soomlanna kirjutis äratas sotsiaalmeedias palju tähelepanu ja talle vastas ka autojuht, kes vabandas oma käitumise pärast.

Mila tunnistas, et teda juhtum šokeeris ja eriti šokeeris autojuht, kes tahtis ta oma auto järelkäruga pikali sõita. Pärast šokeeris autojuhi sõim, mistõttu sattus tüdruk paanikasse.

Tüdruk märkis, et rolleriga sõites on ta palju kaitsetumas olukorras kui autojuht. Kuigi rolleriga saab sõita vaid kuni 45 km/h, võib ka selle kiiruse pealt kukkumine olla ohtlik. Tavaliselt unustavad autojuhid ära, kui kaitsetus olukorras on rollerijuhid.

Politsei info kohaselt tuleb selliseid autojuhtide ja rollerijuhtide konflikte kõige rohkem ette kevadel, kui kaherattalised teedele ilmuvad. Politsei soovitab rolleritel võimalusel tõmmata tee peal kõrvale ja anda autole teed. Kui aga rääkida 15-aastasest rollerijuhist ja autojuhist, siis vastutab rohkem täisealine autojuht. Kui autojuht jääb seisma, et rollerijuhiga rääkida, tuleks seda teha nii, et ei läheks karjumiseks.

Kommentaarid
(Külastatud 253 korda, 1 külastust täna)