Uus tase Soomes: Helsingi pussitamises kannatanu peab end varjama pussitaja suguvõsa eest

Soomes pole seni ette tulnud, et kannatanu ähvardamises osaleb terve ähvardaja suguvõsa. Helsingis Haagas pussitada saanud naine peab end varjama lisaks endisele mehele ka mehe venna eest.

Naine ja pere kolm last said vigastada, kui laste isa ja naise endine abikaasa Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi üritas endist naist noaga tappa. Juhtumis sai vigastada ka naise sõber, vahendab Helsingin Sanomat.

Mõrvakatses kahtlustatakse ka tagaotsitava mehe venda. 1990. aastal sündinud vend võeti vahetult pärast juhtumit vahi alla, aga pärast seda lasti ta vabadusse. Vend on Helsingis ja tal on väljasõidu keeld. Politseil on andmeid, et peamine kahtlusalune on jõudnud otsaga Iraaki.

Vennal on keelatud tegemist teha kannatanu ja tema perega. Selline olukord on Soomes erakordne, kus kannatanut ohustab terve pere.

Al-Hmedavi tuli koos naisega Soome 2015. aastal ja taotles varjupaika. Antud juhul on tegemist perede vahelise auvägivallaga, kus kuritegusid põhjendatakse pere au kaitsmisega.

Pere lapsed said vigastada, kui üritasid ema kaitsta isa noalöökide eest. Kaks last on algklassides ja üks veidi noorem.

Kahtlusalune tagaotsitav mees pani veebi üles video, millest kumab läbi ähvardus endise naise suhtes. Ka see on Soomes esmakordne, et mõrvas kahtlustatav mees jätkab ähvardusi ka pärast seda, kui vägivallategu on toime pandud.

Haagan puukotuksen uhri joutuu piiloutumaan myös entisen miehensä veljeltä – Epäilty puukottaja uhkailee naista videolla

Helsingin Haagassa puukotuksen uhriksi maaliskuussa joutunut nainen piiloutuu entisen miehensä ohella myös miehen veljen takia. Nainen ja perheen kolme lasta vammautuivat maaliskuun alussa, kun perheen isän ja naisen entisen miehen Hayder Abduljabbar Al-Hmedavin epäillään yrittäneen murhata entisen vaimonsa. Tilanteessa sai vammoja myös naisen ystävä. Karkuteillä olevan pääepäillyn Al-Hmedavin veljeä epäillään osallisuudesta murhan yritykseen.

Kommentaarid
(Külastatud 1,235 korda, 1 külastust täna)