UUS OHT: Liibüa peaminister ähvardab Euroopa migrantide (ja terroristidega) üle ujutada

Liibüa peaminister Fayez al-Sarraj ütles intervjuus Itaalia väljaandelle Corriera della Sera, et kui midagi kohe ette ei võeta, siis rändab Liibüast välja Itaaliasse ja mujale Euroopasse 800 000 inimest.

„Tehke midagi kiiresti,” ütles al-Sarraj, „muidu sunnib olukord Liibüas rändama Itaaliasse ja mujale Euroopasse 800 000 inimest.” Nende seas on peaministri väidel kriminaalid ja ISIS-ega seotud jihadistid.

Al-Sarraj tänas Itaalia valitsust, et Itaalia on aidanud kaasa rahu tagamisele Liibüas. Liibüa idaosa valitseja kindral Khalifa Haftar on reetnud nii riigi kui rahvusvahelise kogukonna seoses vastuseisuga ÜRO poolt toetatud valitsusele Tripolis. Al-Sarraj kutsub Itaaliat ja ülejäänud Euroopat üles seisma vastu Haftari agressioonile.

Libia, l’appello del premier Sarraj: “Fate presto, 800mila tra libici, migranti (e molti terroristi) pronti a invadere l’Italia e l’Europa”

A ormai dodici giorni dalla scelta dell’uomo forte della Cirenaica, Maresciallo Khalifa Haftar, di abbandonare la via del negoziato per quella del conflitto armato, abbiamo incontrato ieri nel suo ufficio i++l premier del “governo di Salvezza nazionale” Fayez Sarraj. Primo ministro a che punto siamo? Haftar l’ha inserita sulla lista dei ricercati.

Kommentaarid
(Külastatud 182 korda, 1 külastust täna)