Uus avastus: kaka siirdamine vähendab autismi 50 protsenti

Värske uuringu kohaselt vähendas kaka siirdamine lastel oluliselt autismi sümptomeid.

Sümptomid vähenesid poole võrra lastel, kellele tehti kaka siirdamine. Meditsiinis kasutatakse selle kohta terminit mikrobioota ülekanne, vahendab Daily Mail.

Uuring põhines teoorial, et psühholoogilised probleemid on seotud inimese kõhu, mitte ajuga. Kaks aastat pärast siirdamist olid lastel palju paremad tulemused kõne, suhtlemise ja käitumisega.

USA Arizona osariigis läbi viidud uuringu autorite väitel on otsene seos seedimise ja ajutegevuse vahel. Kui uuringut alustati, oli 83 protsendil patsientidest raskekujuline autism, uuringu lõppedes aga vaid 17 protsendil.

Paljudel vaimsete probleemidega inimestel on kõrvalekaldeid seedimises, näiteks suur kogus teatud baktereid. Lastel, kel esineb autism, on samuti rohkem probleeme seedimisega. Kui nende kõhuprobleemidega tegeleda, paraneb ka vaimne olukord.

Autism symptoms reduced 50% in kids who had fecal transplants

Researchers studied 18 children with autism who underwent fecal transplants At the start of the study, 83 percent had ‘severe’ autism symptoms Two years later, only 17 percent still had moderate to severe symptoms 44 percent of the children fell below the cut-off point for mild autism Fecal transplants drastically reduced autism symptoms in children, according to new research.

Kommentaarid
(Külastatud 248 korda, 1 külastust täna)