Uuring: laste pallimered on räpased ja ohtlikud

Laste pallimeredest leiti 31 eri sorti baktereid, mis põhjustavad naha-, silma-, südame-, vere- ja kopsupõletikke, samuti veremürgitusi ja meningiiti, tuvastasid teadlased põhjaliku uuringu käigus.

USA Põhja-Georgia ülikooli teadlased uurisid kuut pallimerd ja leidsid suure hulga baktereid, mis põhjustavad eri põletikke alates põiepõletikest ja lõpetades südamepõletikega, vahendab Daily Mail.

Isegi haiglates on laste pallimered päevi või isegi nädalaid puhastamata. Seetõttu kannavad värvilised pallid edasi kümneid eri haigusi. Teadlased hoiatavad nüüd, et pallimeredele peaks kehtestatama standardiseeritud puhastustingimused nagu see on paljude muude asjadega.

Algul olid pallimered mõeldud teraapilise vahendina laste arendamiseks, aga viimasel ajal on nende kasutus plahvatuslikult kasvanud ja nad on levinud nagu McDonalds. Üks teadlane ütles otse välja, et McDonaldsi pallimered on räpasemad kui nende tualetid. Pallimeredes on leitud kodutuid inimesi, samuti on seal mõned teismelised seksinud.

Uuring on avaldatud ajakirjas American Journal of Infection Control.

Ball pits are so dirty it’s dangerous, study finds

Public ball pits are notorious hiding places for children’s accidents, frisky teenagers and foreign objects Researchers at the University of North Georgia tested balls from pits at six physical therapy centers They found 31 different kinds of bacteria that can cause skin, eye, heart, blood and lung infections, as well as sepsis, pneumonia and meningitis Cleaning practices for ball pits are not standardized – but the new study suggests they should be Ball pits are teeming with disease-causing germs, a new study of equipment in children’s physical therapy facilities found.

Kommentaarid
(Külastatud 146 korda, 1 külastust täna)