Ukraina presidendiks ongi saamas koomik – ja seda suure ülekaaluga

Ukraina oma „Uuno Turhapuro” – koomik Volodymyr Zelenskiy on suure ülekaaluga kõige populaarsem kandidaat presidendivalimistel. Prognooside kohaselt lööb ta teises voorus suurelt senist presidenti, oligarh Petro Porošenkot.

Viimaste reitingute kohaselt on Zelenskiy’l 61-protsendiline toetus Porošenko 24 protsendi vastu. Zelenskiy on oma kampaania üles ehitanud oligarhide vastu, vahendab Daily Mail.

Zelenskiy kogus populaarsust, kui mängis telesaates presidenti. Oma kampaanias seisis ta vastu oligarhidele ja nendega seotud korruptsioonile.

Viimases hädas on Porošenko asutanud eraldi kohtu korruptsiooniasjade uurimiseks, et mõjutada valimiste teist vooru 21. aprillil. Uus kohus rajatakse seoses Ukraina 3,9 miljardi dollari suuruse laenupaketiga rahvusvaheliselt valuutafondilt IMF. Porošenko väitel on korruptsioonikohtu kohtunikke valitud 7 kuud. Nüüd on 38 uut kohtunikku valmis oma tööd alustama.

Zelenskiy’t ennast on süüdistatud samuti seotuses oligarhidega – et ta on populaarse telejaama 1+1 omaniku Ihor Kolomoisky käpiknukk.

Ukrainian comic will WIN election by huge margin, poll shows

Volodymyr Zelenskiy found fame playing Ukraine’s president in a comedy show Reiting poll found he had 61% support, versus 24% for incumbent president Zelenskiy has focused his campaign on railing against corrupt politicians Petro Poroshenko tried to grab votes by announcing court for corruption cases Ukrainian comedian Volodymyr Zelenskiy is set to win the country’s presidential election by a huge margin, a shock poll has shown.

Kommentaarid
(Külastatud 124 korda, 1 külastust täna)