Tähelepanu! Soome politsei keskendub nüüd kiiruse mõõtmisele, paljud on oma lubadest juba ilma jäänud

Soome politsei annab teada, et viimase nädala jooksul on patrullid mõõtnud autode kiirust ja tuvastanud palju kiiruseületamisi, mistõttu on suur hulk juhte oma lubadest ilma jäänud. Eeloleval nädalavahetusel tõhustatakse veelgi kiiruse mõõtmist.

Suure Reede ja esmaspäeva vahel võttis Ida-Uusimaa politsei juhtidelt ära kokku 22 juhiluba. Politsei info kohaselt on ilusad ilmad ja paranenud teeolud pannud juhid kihutama ning gaasi vajutatakse nagu oleks viimnepäev käes. Kiiruse ületamisel aga võivad olla väga kurvad tagajärjed. Järgneb trahv ja juhtimisõiguse kaotus pikaks ajaks. Nii tuleb paljudel oma auto või tsikli asemel istuda suvel hoopis jalgratta selga.

Läinud nädala suurimad kiirused mõõdeti Hämeenlinnanväyläl, Tuusulanväyläl, Lahdenväyläl ja Mäntsäläs Nummisentiel. Kevade tippkiirus mõõdeti Tuusulanväyläl, kus kiirus oli 254 km/h ahk 154 km/h üle lubatud kiiruse.

Politsei annab tavaliselt talvel libedaga hoiatusi, aga nüüd tuleb ilmselt anda juhtidele ka ilusa ilma hoiatused. Ida-Uusimaa politsei pöörab erilist rõhku kiiruse mõõtmisele nii maanteel kui asulate siseselt. Eeloleval nädalavahetusel tõhustatakse kiiruste mõõtmist kõikides Helsingi piirkonna politseijaoskondades.

Poliisi – Tiedotteet

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 1,265 korda, 1 külastust täna)