Sri Lanka pommimeister oli nelja lapse isa, edukas ettevõtja ja tehaseomanik, kel polnud millestki puudust

Üks enesetaputerroristidest, kes lihavõttepühade ajal end Sri Lankal õhku lasi, oli nelja lapse isa, edukas ettevõtja ja tehaseomanik, kel polnud millestki puudust. Tema tehases valmistati ka pommid, mis esimesel ülestõusmispühal kirikutes ja hotellides plahvatama pandi.

Tehaseomanik Inshaf Ahamad, kes sõitis ringi tuliuue valge Land Cruiseriga, ütles oma naisele, et sõidab ärireisile Sambiasse. Pärast seda võttis ta aga selga pommivöö ja pani selle plahvatama hotellis Cinnamon Grand. Inshafi vend Ilham pani pommi plahvatama hotellis Shangri-La, kus hukkus Briti advokaadi pere, vahendab Daily Mail.

Uurijad on välja selgitanud, et 30ndates eluaastates Inshaf Ahamad’ile kuuluv tehas oli just see koht, kus pommid ette valmistati. Rünnaku päeval helistas Inshaf Ahamad oma naisele ja ütles, et on Sambias. Tund aega hiljem oli ta surnud.

Politsei korraldas Inshaf Ahamadi tehases teisipäeval reidi ja võttis mitu inimest vahi alla. Pommides, mis tehases ette valmistati oli lõhkeainena kasutatud triatsetoon triperoksiidi, mida on varem kasutanud terrorirühmitus Al Qaeda selle suure lõhkejõu tõttu. Seda ainet kutsutakse terroristide hulgas „Saatana emaks”. Sama ainet kasutati 2017. aastal Manchesteri ja 2015. aastal Pariisi Bataclani rünnakutes.

Inside factory where Sri Lanka jihadists plotted to murder Christians

The bombs are thought to have been made in a copper factory in Wellampitiya, a suburb of Colombo It was owned by businessman and father-of-four Inshaf Ahamad, who blew himself up at a hotel on Sunday Police raided the copper factory last night and took nine suspects – including the manager – into custody At least 290 people were killed and 500 wounded after eight explosions hit hotels and churches This is the factory where the Easter Sunday attacks were masterminded and the ‘mother of Satan’ suicide bombs are believed to have been built, MailOnline can reveal.

Kommentaarid
(Külastatud 371 korda, 1 külastust täna)