Sri Lanka hukkunute arv langes oluliselt, kuna eksiti kehaosade kokkulugemisel

Sri Lanka pommiplahvatustes hukkunute arv langes ligi 100 võrra 250-260 peale, kuna varem oli eksitud kehaosade kokkulugemisel.

Algul oli hukkunute arv 359, aga nüüd on uus number 250-260. Täpset numbrit on kohalike võimuorganite info kohaselt endiselt raske öelda, kuna on palju kehaosasid, vahendab Daily Mail.

Sri Lanka surnukuuride antud esialgsed andmed on nüüd korrigeeritud 253 peale.

Uurimise käigus on selgunud, et vendadest Ibrahimidest oli kõigepealt radikaliseerunud noorem vend Ilham, kes meelitas kaasa ka vanema venna Inshafi. Ilham oli võimude poolt vahepeal kinni võetud, aga siis lasti ta vabadusse.

Ilham pani plahvatama pommi hotellis Cinnamon Grand ja tema vend Inshaf hotellis Shangri-La. Mõlemad on luksushotellid.

Vahi alla on võetud ka meeste isa Mohammed Yoonus Ibrahim, keda kahtlustatakse poegade abistamises rünnaku planeerimisel. Võimud on küsitlenud ka kolmandat venda, 30-aastast Ijas Ahmed Ibrahimi.

Sri Lanka peaminister Ranil Wickremesinghe ütles, et selle perekonna liikmeid oli varem kahtlustatud ja jälgitud, aga nende kohta polnud piisavalt tõendeid. Lisaks palutakse infot kolme naise ja ühe mehe kohta, keda kahtlustatakse rünnaku organiseerimises.

Sri Lanka death toll drops as official says body parts affected count

Anil Jasinghe, director general of country’s health services, revealed new figure Ruwan Wijewardene, deputy defence minister, also confirmed revised death toll Inshaf and Ilham Ibrahim bombed Shangri-La and Cinnamon Grand in Sri Lanka Workers at family firm said Ilham, the younger brother, radicalised his sibling He was previously arrested and then released by police, it has been claimed The death toll following the Sri Lanka terror attacks has dropped by 100, as the country’s health chief admits ‘there are so many body parts it is difficult to give a precise figure.’

Kommentaarid
(Külastatud 132 korda, 1 külastust täna)