Soomes töötavad eestlased: Eesti poliitikute lubadused on täitunud Soomes

Üks Soomes töötav eestlane meenutab sotsiaalmeedias, kuidas tal on täna pidupäev, sest 12 aastat tagasi Riigkogu valimistel valis ta Reformierakonda.

Eestlane kirjutab, et ta ei pidanud pettuma, sest Reformierakond pidas oma sõna. „Täna 11 aastat tagasi läksin esimest korda välismaale tööle. Nüüd saan keskmist soomlase palka, 40 000 Eesti krooni kuus,” jätkab ta, „paus on kohe läbi ja peab tagasi kipsi kruvima minema. Kõik, kes seda loevad, saatke oma tänud Reformierakonnale, sest just tänu neile te saate Soomes tööl olla. Palju õnne!”

Teised eestlased lisavad, et tõesti on toonased lubadused täitunud, aga seda Soomes töötades. Eestis ollakse sellest veel kaugel.

Soomest on saanud viimase 15 aastaga kõige õnnelikum maa maailmas, mis on Euroopas 5 jõukama hulgas. Eesti aga on jätkuvalt vaesemate hulgas. Soomes töötavad eestlased arvavadki nüüd, et endine valitsusjuht Andrus Ansip pidas silmas Soomet, kui rääkis palkade ja elatustaseme tõusust.

Kommentaarid
(Külastatud 1,033 korda, 1 külastust täna)