Soomes taas leetripaanika – üks haigestunu sõitis Tallink Megastariga

Soomes on tuvastatud leetritesse haigestumine Vantaal ja Joensuus, haigestunud on sõitnud laevaga Tallink Megastar ja rongiga.

Üks haigestunu sõitis laevaga Tallink Megastar möödunud reedel, 26. aprillil. Tegemist oli Tallinnast kell 19.30 väljunud reisiga Helsingisse, vahendab Iltalehti.

Tallink Silja võtab nüüd ühendust reisijatega, kes sel ajal laeva peal olid. Haigestunu puhul on tegemist Vantaal elava täiskasvanuga. Ta sai nakkuse Ida-Euroopa reisi ajal. Haigus tuvastati neljapäeval.

Teine leetrite juhtum on Põhja-Karjalas. Haigus tuvastati Soomes reisil olnud vaktsineerimata lapsel. Nakkus on saadud välismaal olles. Lapsel olid haiguse tunnused juba Soome saabudes ja ta viidi Joensuu haiglasse.

Laps on võinud nakatada ka teisi rongis olnud inimesi. Laps reisis rongiga reede ja laupäeva vahelisel ajal kell 23.10-11.08 Moskvast Kouvolasse ja laupäeval kell 11.43-14.49 Kouvolast Joensuusse. Soome rongifirma VR võtab ühendust reisijatega, kes selle rongi peal olid.

Haiguse võisid saada ka lapse lähedased, patsienti hooldanud inimesed ja haiglas samades ruumides olnud isikud. Tervishoiutöötajad soovitavad samas rongis olnud inimestel üle vaadata oma vaktsineerimised. Soome terviseamet hoiatab, et leetrid on väga nakkav viirushaigus.

Tallink Megastarilla ja junassa tuhkarokkomatkustajia – viranomaiset varoittavat altistuneita

Tuhkarokkotapaukset on varmistettu Vantaalla ja Joensuussa loppuviikosta.

Kommentaarid
(Külastatud 200 korda, 1 külastust täna)