Soomes lastega perede seas soositud ujumiskohas on kõige rohkem ohtlikke puuke

Lappeenrantas Sammonlahtis on ujumisrand, kus on kõige rohkem puukentsefaliiti kandvaid puuke. Piirkond on kuulutatud ohupiirkonnaks.

Puukentsefaliiti kandvatel puukidel on omadus koonduda ühele väga kitsale alale. Seda teatakse vähemalt Lappeenranta Sammonlahti kohta, vahendab Iltalehti.

Lõuna-Karjala maakonnakeskuse elurajoon on juba pikemat aega olnud teada kui puugiohtlik piirkond. Sealt on saadud entsefaliidi nakkust nii palju, et see on kuulutatud ohupiirkonnaks ja seal saab lasta end tasuta vaktsineerida.

Praegu pole veel puugihammustusega inimesi arsti vastuvõtule tulnud, aga soojad ilmad toovad puugid välja. Vaktsineerimiskampaaniaga alustati eelmisel aastal ja sel on juba mõju olnud. Pärast eelmist suve pole sealkandis enam nakatumisi olnud.

Sammonlahti puhul on huvitav, et puugid on püsinud väga kitsal alal ujumisranna juures. Miks see nii on, ei teata.

Lapsiperheiden suosima uimaranta on Suomen pahimpia punkkipesäkkeitä – määrättiin aivokuumeen takia riskialueeksi

Lappeenrannan Sammonlahdessa sijaitsee uimaranta, joka kuhisee puutiaisaivokuumetta kantavia punkkeja. Alue nimettiin riskialueeksi. Puutiaisaivokuumetta levittävillä punkeilla on ällistyttävä tapa keskittyä samalle, hyvinkin pienelle alueelle. Tämä tiedetään ainakin Lappeenrannan Sammonlahdessa. Etelä-Karjalan maakuntakeskuksen asumalähiö on jo pidempään ollut otsikoissa potentiaalisesti hengenvaarallisen punkkitaudin takia.

Kommentaarid
(Külastatud 208 korda, 1 külastust täna)