Soomes lapse grupivägistamises osalenud mees tahetakse Kongosse välja saata

Soomes lapse grupivägistamises osalenud mees tahetakse Kongosse välja saata, kuigi ta on lapsest saadik Soomes elanud. Meest hoitakse praegu Lõuna-Karjala väljasaatmiskeskuses.

Väljasaatmist ootab 1989. aastal sündinud Kenny Atoki-Embambe. Kuriteod pandi toime aastatel 2013 ja 2014. Ühe juhtumi puhul osales Atoki-Embambe grupivägistamises, kus ta koos kahe ülejäänud mehega vägistas 15-aastase tüdruku. Tüdruk oli kodust põgenenud. Mees istus vangis aastatel 2015-2018, vahendab MTV.

Politsei kahtlustab, et mees andis pärast seda valesid isikuandmeid ja kasutas narkootikume.

Mees on elanud Soomes alates 11. eluaastast. Mees tahetakse välja saata Kongo vabariiki ja talle on kehtestatud Schengeni sissesõidukeeld. Otsus jõustus tänavu jaanuaris. Mehel pole ametlikke dokumente, aga talle on antud tõend kodumaale sõitmiseks.

Praegusel hetkel on mees pandud kuni väljasaatmiseni Joutseno väljasaatmiskeskusse. Mehe advokaat on taotlenud mehele leebemaid tingimusi, kuna tal on elamine Helsingis ja väljasaatmine on veninud, aga seni pole kohus taotlust rahuldanud.

Kommentaarid
(Külastatud 803 korda, 1 külastust täna)