Soomes avastati suurim kogus ecstasy-t, asjaga seotud Leedu mees

Päijät-Häme kohus vangistas 15. veebruaril 2019. aastal Häme politseijaoskonna taotluse alusel ligi 30-aastase Lahti mehe, keda kahtlustatakse ulatuslikus narkokuriteos ja ta viibib jätkuvalt vahi all.

Sama asjaga seoses vangistati politsei info kohaselt ka ligi 35-aastane Lahti mees, kes vabastati vahi alt, aga talle on seatud kodust lahkumise piirang. Tolli taotluse alusel vangistati 15. veebruaril 2019. aastal ka üks Leedu mees, kes viibib vahi all.

Enne ecstasy konfiskeerimist ja meeste kinnivõtmist tegid Häme politsei ja toll koostööd alates 2016. aastast, mil toll konfiskeeris Hollolas 3 kilo koakiini. Koostöö abil on suudetud paljastada terve narkokett, millega seoses on mõistetud mitmeid vanglakaristusi. Eeluurimise ja koostöö kaudu suudeti korraldada Lahtis 11. veebruaril haarang ja saadi kätte Soome seni suurim ecstasy kogus.

Rahvusvahelise info põhjal oli 11. veebruaril alust kahtlustada, et üks rahvusvaheline tegija on Soomes ja minemas Lahtisse. Käivitati ulatuslik kontroll, milleks saadi abi Keskkriminaalpolitseilt. Õhtul märgati Lahtis arvatavat tegijat ehk Leedu numbrimärgiga kaubikut Fiat Ducato numbrimärgiga KTE957, mida jälitati kuni Marrasjärvi äärse parklani. Ducato jäi parklasse ja veidi aega hiljem sõitis selle juurde Soome numbrimärgiga Ford Focus. Ducatost tõsteti kaup Focusesse. Pärast seda jälitati nii Ducatot kui Focust.

Focus lahkus parklast ja sõitis ühe korrusmaja hoovi. Juht läks autost maja trepikotta, aga tuli siis tagasi auto juurde. Siis tuli kohale teine isik. Koos kandsid need kaks meest pappkaste Focusest ühte korrusmaja korterisse.

Pärast seda lahkusid mehed korterist eri aegadel ja nad võeti selle käigus kinni kahtlustatuna narkokuriteos. Pärast seda tehti korteris läbiotsimine. Korterist võeti ära viis pappkasti, milles oli kokku 151 390 ecstasy tabletti, 1095 Subutexi 8 mg tabletti ja 211,7 grammi amfetamiini. Kõigi nende kolme aine kogus ületab juba eraldiseisvana narkokuriteoks vajaliku koguse. Lisaks olid korteris riietekapis t-särk ja kaks mütsi, millel olid Bad Unioni embleemid.

Tegutsemisstiili, rekvisiitide ja kontaktide alusel võib ligi 30-aastast Lahti meest kahtlustada koostöö tegemises United Brotherhoodi kuritegeliku grupeeringuga Bad Union. Teisel vangistatud Lahti mehel oli asjas väiksem roll. Tolli poolt vangistatud isikut kahtlustatakse  kuulumises Leedu narkoainete vahendusorganisatsiooni.

Poliisi – Tiedotteet

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 286 korda, 1 külastust täna)