Soome rahvasaadik tahab oma raha tagasi, kuna Rootsi on oma rahast kasu saanud

Soome rahvasaadik ja Europarlamendi kandidaat Laura Huhtasaari soovib, et Soome võtaks oma raha tagasi. Ta põhjendab seda asjaoluga, et Rootsil on oma raha ja tänu sellele on Rootsi olnud majanduslikult edukam – oma raha on Rootsile kasu toonud.

Huhtasaari põhjendab, et algul oli ühisraha euro hea, aga hiljem liitusid eurotsooniga majanduslikult ja kultuuriliselt erinevad maad, mis Soomele ei sobi.

Huhtasaari märkis, et kunagi oli Soomes käibel rubla, aga siis tuli sellega koos mark ja lõpuks jäi ainult mark. Huhtasaari märgib, et nii võiks ka nüüd teha – tuua mark koos euroga kasutusele ja lõpuks jäävad ainult margad.

Rootsi pole kunagi ühisraha eurot kasutusele võtnud ja majanduslikult on Rootsi olnud edukam kui Soome.

Kommentaarid
(Külastatud 150 korda, 1 külastust täna)