Soome firma valmistab 500 000 eurot maksvaid autovõtmeid

Uutel ja kallitel autodel on enamasti plastikust odava väljanägemisega võtmed, mis autoga hästi kokku ei sobi. Soome firma Awain Oy valmistab käsitööna luksusautode võtmeid, mille hind küünib 500 000 euroni.

Awain esitleb täna Dubais uut autovõtmete kollektsiooni. Awain Oy juht on telekanali MTV3 saate Teknavi endine autoajakirjanik Jalmari Mattila, vahendab MTV.

Ajakirjanikuna töötades märkas Mattila, et paljude luksusautode võtmed on tehtud odavast plastikust. Nad polnud nii kvaliteetsed kui auto ise.

Puust, nahast ja vääriskividest võtmete tegemise juures löövad kaasa ka disainer Leevi Markkula ja kellassepp Joakim Jokela. Täna esitletavasse kollektsiooni kuulub kolm võtit, mille valmistamine võtab olenevalt mudelist aega 100-300 tundi. Võtmed on algusest lõpuni käsitöö ja nad toodetakse vääriskivide ja puidust pakendiga varustatult Soomes.

Mudel Quantum maksab 49 000 eurot, mudel Serenity 89 000 eurot ja kõige kallim mudel Phantom 500 000 eurot. Seda viimast valmistatakse vaid üks eksemplar.

Üks huviline on maailma kalleimale autovõtmele juba olemas. Tema isikut ei saa kahjuks avalikustada. Dubaisse tuleb kokku palju potentsiaalseid kliente, üks neist tellis oma superautole hiljuti ligi 5 miljonit eurot maksva numbrimärgi. Tema on samuti huvitatud kalleima võtme soetamisest.

Awain teeb koostööd autofirmadega Bugatti, Bentley, Aston Martin, Maserati, Lamborghini, McLaren, Maybach, Rolls-Royce, Porsche ja Mercedes-Benz.

Kommentaarid
(Külastatud 362 korda, 1 külastust täna)