SKANDAAL HELSINGIS: Mustlasi ei lastud söögikohta sisse

Sotsiaalmeedias levib 5. aprillil salvestatud video, kus Helsingis Laajasalos asuvasse Pallogrilli söögikohta ei lastud sisse kahte mustasest meest. Videos arutavad kaks meest söögikoha töötajaga, miks neid sisse ei lasta.

Mehed küsivad töötajalt, kas põhjus on selles, et nad on mustlased. Töötaja vastas: „Nii meile öeldi.” Mehed küsisid, kas ühtegi mustlast ei lasta sisse ja ettekandaja ütles, et jah. Video lindistanud mehed ütlesid, et nii see asi ei jää, vahendab Helsingin Uutiset.

Pallogrilli omanik Pirkko Kivinen ütles, et teda ennast polnud kohal. Videos on lühike lõik, aga pole teada, mis toimus enne seda. Mehed olid joonud ja lärmanud söögikoha ees ning pärast seda tulid ja surusid töötaja nurka.

Töötaja ütles, et mustlasi ei lasta sisse, kuna tahtis neist lahti saada. Söögikoha klientide hulgas on palju mustlasi ja kellegagi pole probleeme olnud.

Kivieni väitel ei pääse purjus inimesed sisse, olgu nende taust milline tahes. Mustlastele aga mingit keeldu pole kehtestatud.

Sotsiaalmeedias käib nüüd diskussioon, kas peaks söögikohta boikoteerima hakkama.  Ühed pooldavad seda, teised aga väidavad, et videos näidatu pole kogu tõde.

Pallogrilli on tuntud selle poolest, et mägikotkas Matti Nykänen esines seal oma elus viimast korda. Ta suri terviserikke tagajärjel vaid kolm päeva pärast esinemist. Nüüd tahetakse söögikoha seinale panna Nykäneni mälestusplaat.

Kommentaarid
(Külastatud 457 korda, 1 külastust täna)