Raport: Põhjamaades, kaasa arvatud Soomes on šokeerivalt palju vägistamisi

Põhjamaades nagu Soomes, Roorsis, Norras ja Taanis on erakordselt palju vägistamisi, leiab inimõiguste organisatsiooni Amnesty International värske raport.

Raporti järgi on 30 protsenti Soome, Rootsi, Norra ja Taani naistest kogenud partneri seksuaalset vägivalda, samas kui Euroopa keskmine näitaja on 22 protsenti, vahendab Daily Mail.

Raporti hinnangul on nii suure hulga seksuaalse vägivalla olemasolu šokeeriv riikides, mis peavad end soolise võrdõiguslikkuse teerajajateks.

Seksuaalse vägivalla põhjustena tuuakse välja liiga leebeid karistusi seksuaalkuritegude eest neis riikides. Samas tunnustatakse raportis meetmeid, mis neis riikides on ette võetud olukorra parandamiseks. See puudutab esmajärjekorras seadusandluse karmistamist ja politsei tõhusamat tööd.

Nordic countries have ‘shockingly high levels of rape’, Amnesty says

Amnesty looked at sex assault data for Denmark, Finland, Norway and Sweden It found 30 per cent of women in Denmark, Finland and Sweden experienced violence by a sexual partner, compared to 22 per cent in Europe as a whole Victims were also failed by inconsistent techniques and delays in analysis Rights group Amnesty International has accused four Nordic countries renowned as bastions of gender equality of having ‘shockingly high levels of rape’.

Kommentaarid
(Külastatud 252 korda, 1 külastust täna)