Prantsuse ametivõimud keelasid populaarsed silikoonid, kuna need põhjustavad naistel rinnavähki

Prantsuse ametivõimud keelustasid kaks populaarset rinnaimplantaati ehk rahvakeeles silikooni, kuna need põhjustavad naistel rinnavähki.

Prantsuse ilukirurgid ei tohi enam kasutada krobelise katte ja polüuretaankihiga implantaate. Alates 2011. aastast on kinnitust leidnud nende implantaatidega seotud 59 vähijuhtu, vahendab Daily Mail.

Ametivõimud on viimasel ajal muutunud väga murelikuks seoses avalikuks tulnud rinnaimplantaatide ja rinnavähi seostega. Prantsusmaal peetakse seda keelavat otsust ajalooliseks.

Prantsusmaal on arvatavalt 400 000 naist lasknud omale panna kunstrinnad, aga keelu valguses neid eemaldada pole vaja. Keeld puudutab põhiliselt implantaatide paigaldamist, mis on nüüd muutunud väga keeruliseks.

Valdav enamus seni naistele paigaldatud rinnaimplantaatidest on sellised, mis nüüd ära keelati. Implantaadid põhjustavad naistel mitte-Hodgkini lümfoomi, kus valged verelibled muutuvad kasvajateks ja liiguvad edasi lümfisõlmedesse, mis on organismi immuunsüsteemi tugisambad.

France BANS popular types of breast implants over cancer fears

The National Agency of Medicines and Health Products confirmed the ban today It said textured implants and those with polyurethane coating will be withdrawn Women who have them have a ‘rare but serious danger’ of developing cancer French health officials have officially banned two types of breast implants because of fears they can cause cancer.

Kommentaarid
(Külastatud 315 korda, 1 külastust täna)