Politsei andis lisainfot Tampere lastevastaste kuritegude kohta: üks oli arvatav vägistamine, teine mitte, kahtlusalused pole välismaalased

Soome politsei andis täna lisainfot Tamperes 2. aprillil toimunud lastevastaste kuritegude kohta. Üks juhtum oli hommikul enne kella kaheksat Kalkkus ja teine kella 15.30 ajal Tesomas. Mõlema juhtumi puhul oli kannatajaks algklasside tüdruk.

Tesoma juhtumit uuritakse praegu kui raskekujulist vägistamist, aga Kalkku oma enam mitte. Tesoma juhtum oli eelnevalt sotsiaalmeedia kaudu kokku lepitud. Politsei avalikustas selle teabe, et inimesed ei peaks oma laste pärast pabistama, vahendab Yle.

Tesoma vägistamine toimus metsatukas, aga kahtlusalust pole kätte saadud. Politseile teadaolevalt oli vägistajaid üks ja ta on täisealine. Politsei info kohaselt pole kummagi juhtumi puhul teada, et tegemist oleks välismaalastega.

Kalkku juhtumi puhul aga politsei enam vägistamist ei kahtlusta ja nüüd selgitatakse välja, kas üldse oli tegemist lapsevastase kuriteoga. Ühtlasi on uurimise käigus tulnud välja, et need kaks juhtumit polnud omavahel seotud.

Politsei on kannatanud üle kuulanud, aga täpseid tundemärke veel pole. Praegused tundemärgid on nii üldised, et need võivad sobida tuhandetele inimestele. Kui politsei tundemärgid avalikustaks, tuleks vihjeid liiga palju.

Politsei jätkab kannatanute ülekuulamisega. Tähelepanekuid on tulnud takso- ja bussijuhtidelt, aga politsei pole veel kahtlusaluse või kahtlusaluste isikuid kindlaks teinud.

Kuivõrd teema puudutab lapsi ja noori terves Tamperes, on linnavalitsus edastanud juhised, kuidas lapsed ja vanemad saaks vajadusel ühendust võtta ja abi otsida.

Uutta tietoa: Poliisi tutkii nyt lapsen törkeää raiskausta Tampereella – tapaaminen oli sovittu sosiaalisessa mediassa

Epäilty törkeä raiskaus tapahtui metsäalueella Tesomalla. Kalkun tapahtumia ei tutkita enää raiskauksena.

Kommentaarid
(Külastatud 110 korda, 1 külastust täna)