Paanika Helsingis: võõras mees pildistas algklasside lapsi ja küsis nende nimesid

Helsingis on ühes koolis nii lapsed kui lapsevanemad hirmul, sest võõras mees pildistas kooli hoovis lapsi ja küsis nende nimesid.

Mees küsis laste nimesid ja tegi lastest telefoniga pilte. Lapsed olid juhtunust šokeeritud, rääkis üke lapsevanematest MTV uudistele.

Mees ilmus kooli juurde jälle eelmisel reedel ning lapsed rääkisid sellest õpetajale. Kuivõrd kohal olid pikapäevarühma lapsed, kutsus õpetaja kohale politsei.

Politsei info kohaselt sõitis patrull kohale ja küsitles meest. Mehele anti korraldus kooli juurest lahkuda.

Õpilaste vanematele saadeti koolist asja kohta teade. Kooli juures oli üks meesterahvas jälitanud õpilast. Õpilane jooksis kooli hoovi ja kooli töötajad hoidsid meest kinni, kuni kohale tuli politsei. Ametivõimud jätkavad asja uurimist, kirjutas kooli direktor.

Direktor soovitas vanematel oma lastega juhtust rääkida. Lisaks paluti võtta ühendust kooli töötajatega, kui midagi sellist veel kordub. Ema, kellel käib selles koolis kaks last ütles, et juhtum on lapsi tugevalt mõjutanud ning lapsed räägivad sellest nii koolis, kodus kui Whatsappi gruppides.

Lapsed on ema jutu järgi aru saanud, et mehe käitumine polnud normaalne. Osa lastest on hirmunud, osa aga erutatud ja imestunud. Lapsed loodavad, et mees enam tagasi ei tule ning lähevad kohe õpetajale rääkima, kui meest näevad.

Politsei asjas esialgu kuritegu ei kahtlusta. Politsei jälgib olukorda ja suhtub sellistesse asjadesse täie tõsidusega. Politseil pole infot, miks mees kooli juures käis. Kooli töötajatelt tuli politseile teave, et mees on käinud kooli juures mitmel päeval. Kui selline asi kordub, siis võtab politsei asja ette.

Ühe poisi isa ütles MTV-le, et juhtum on ebameeldiv nii laste kui vanemate jaoks. Mees teeb lastega juttu ning teeb pilte ja tema motiiv on ebaselge. Isa väitel pole selline tegevus kuritegu ja ta ei oska öelda, mida politsei saab teha, kui selline asi kordub.

Isa väitel selline asi lastele ei meeldi ja lapsed on rääkinud, et mees on lapsi jälitanud ja neil järel jooksnud. Koolis käimine peaks olema laste jaoks täiesti turvaline. Pole teada, kas mees on ohtlik, aga turvatunne on kõvasti kannatanud.

Kommentaarid
(Külastatud 238 korda, 1 külastust täna)