Oulus päästeti nõrga jää pealt kuus meest – jääle ei tohi minna

Oulus häirekeskus sai reedel kella 12 ajal teate jää peal ohtu sattunud inimeste kohta. Kohale saadeti mitu päästeüksust. Sündmuskoht oli Liminganlahtis Peuhu mõisa juures.

Peuhu juures olid jääl kalastajad, kes olid läinud merele liiga õrnale jääle. Kokku vajas abi kuus meest, vahendab Ilta-Sanomat.

Mehed polnud kõik ühest seltskonnast. Kolm meest kukkusid vette ja said märjaks. Päästjad kasutasid kopteri abi, et mehed kaldale tuua.

Ülejäänud kolm meest aga olid läinud sellisesse kohta, et ei saanud sealt enam tagasi. Päästjad panevad inimestele südamele, et jää on nõrk ja jääle minna ei tohi. Mere jää on Oulu kandis peale minekuks liiga nõrk.

Kuusi miestä pelastettiin heikoilta jäiltä Oulussa – palomestari: “Jäälle ei pidä mennä”

Oulun hätäkeskus sai perjantaina noin kello 12 hälytyksen pelastamaan veden varaan joutuneita ihmisiä. Paikalle lähti useita pelastuslaitoksen yksiöitä. Tapahtumapaikka sijaitsee Liminganlahdella lähellä Peuhun kartanon rantaa. - Peuhun alueella oli pilkkijöitä, jotka olivat menneet heikoille meren jäälle. Yhteensä kuusi miestä tarvitsi pelastuslaitoksen apua, jotta he pääsivät pois, päivystävä palomestari Hannu Timonen kertoo Ilta-Sanomille.

Kommentaarid
(Külastatud 33 korda, 1 külastust täna)