Õudne tulevik: juba 50 aasta pärast on rohkem surnud Facebooki kasutajaid kui elavaid

Juba 50 aasta pärast on Facebooki kasutajate hulgas rohkem surnuid kui elavaid, leiavad Oxfordi ülikooli teadlased.

Enne 2100 aastat sureb vähemalt 1,4 miljardit kasutajat Facebooki praegusest 2,3 miljardist kasutajast. Surnud kasutajate arv võib sajandi lõpuks ulatuda 4,9 miljardini.  Facebook võimaldab kasutajatel määrata isik, kes võtab üle konto haldamise peale nende surma. Kui nii juhtub, siis muutub inimese leht mälestusleheks, vahendab Daily Mail.

Teadlased on välja arvestanud, et surnud kasutajad võtavad elusad kasutajad üle 2070. aastal. Teadlaste väitel sunnib selline areng mõtlema sotsiaalmeedia kasutamise pikemaajalise mõju üle. Samuti loodavad teadlased, et tulevikus avaneb ajaloolastel võimalus Facebooki arhiividele ligi pääseda.

Dead Facebook account holders ‘could outnumber living members’

At least 1.4 billion of Facebook’s roughly 2.3 billion users will die before 2100 Dead user numbers could reach as high as 4.9 billion by the end of the century Facebook does allow its users to specify a contact to take over when they die If this happens their page stops being active and becomes a ‘memorial space’ Accounts of dead people on Facebook will soon overtake living ones by 2070.

Kommentaarid
(Külastatud 142 korda, 1 külastust täna)