Migrante Türgist Soome smugeldanud mees sai aasta pikkuse vanglakaristuse

Soome kohus mõistis varjupaiga taotlejaid Soome ja mujale Euroopasse smugeldanud mehele aasta pikkuse reaalse vanglakaristuse.

Organisatsioon, kuhu mees kuulus smugeldas inimesi Türgist Kreeka kaudu Soome ja mujale Euroopasse. Inimeste salakaubavedu maksis 4000-5000 eurot isiku kohta, vahendab MTV.

Mehel polnud kindlat aadressi, aga ta elas vahepeal Rootsis ja vahepeal Kreekas, kus tal oli elamisluba.

Smugeldatud isikutele hangiti valepassid ja piletid, neid aidati hotellikohtade broneerimisel ja rahavahetusel. Ühe naise puhul viidi ta juuksurisse, kus tema juukseid värviti ja välimust kohendati vastavalt passis olnud pildile.

Reisi hind oli madalam, kui isik loovutas passi pärast sihtriiki jõudmist korraldajatele, et seda saaks uuesti kasutada. Kinnivõtmisel leiti mehe juurest neli eri passi. Passe on olnud rohkem, sest mehe telefonist leiti 68 pilti eri maade ja eri nimedega passide kohta. Telefonist leiti ka smugeldatud isikute reisipiletite pilte.

Kohus leidis, et mees oli organiseeritud kuritegevuse grupi liige. Tegevust peeti ulatuslikuks ja ette planeerituks.

Aastal 1997 sündinud mees mõisteti ebaseadusliku migratsiooni korraldamise ja võltsimistele kaasa aitamise eest aastaks reaalselt vanglasse. Mehe valduses olnud neli Kuveidi passi konfiskeeriti. Lisaks peab mees maksma kuritegelikul teel saadud 4000 eurot riigi tuludesse.

Kommentaarid
(Külastatud 181 korda, 1 külastust täna)