Maailma kõige haruldasem Muumi-tass läheb täna müüki 2000 euro eest

Maailma kõige haruldasem Muumi-lugude tegelase Filifjonka tass läheb täna oksjonil müüki 2000 euro eest.

Täna toimub Hämeenlinna lähedal Turenkis oksjon, kus oksjonikorraldaja Petri Vuorinen on müüki pannud haruldase Muumi-tassi, vahendab Helsingin Sanomat.

Tass on eriline sellepoolest, et ta on vigane. Tassil on üks kujutis saanud topelt. Filifjonka pilt on keskelt poolitatud ja see on tassil kaks korda trükitud. Tassist teeb erakordse see, et tassi põhjal on firma Arabia tempel, kuigi tegemist on praak tassiga. Selliseid vigaseid tasse on ka varem liikunud, aga neil pole olnud firma templit.

Tass sattus Soome ühe soomlase kaudu, kes oli ostnud selle ühelt inimeselt Taimaal eBay kaudu ja müüs selle Soome oksjonikeskkonna kaudu edasi. Tai müüja omakorda rääkis, et leidis selle tehase praaktoodete riiulilt. Soomlane maksis tassi eest koos transpordiga ligi 40 eurot.

Filifjonka tassid pole muidu haruldased, kuna neid valmistati aastatel 2004-2013. Arabia keraamikatehas suleti Helsingis 2016. aastal, aga tasse oli valmistatud välismaal juba varem. Suurem osa Muumi-tassidest on valmistatud Arabia koostööpartnerite poolt just Taimaal.

Nüüd on selle tassi eest pakutud 2000 eurot. Tass on äratanud tähelepanu isegi välismaal. Huvi on tuntud Prantsusmaalt ja Hispaaniast.

Muumi-tassidest on saanud viimastel aastatel ihaldatud kollektsioneerimise objekt. Tasside teema tõusis taas päevakorda käesoleval nädalal, kui Jaapanis avati esimene Muumimaa väljaspool Soomet. Seal on müügil ka Muumi-tass, mida kusagilt mujalt ei saa. Selle tassi hind on Soome oksjonikeskkonnas kerkinud juba 680 euroni.

Suora lähetys käynnissä: Maailman ehkä harvinaisin muumimuki myydään piakkoin huutokaupassa Turengissa

Maailman ehkä harvinaisin muumimuki myydään tänään. Muki on myynnissä huutokaupassa Turengissa, ja siitä on jo ennakkoon tehty 2 000 euron tarjous. Huutokauppakeskus Turengin toimitusjohtaja-meklari Petri Vuorinen sanoi HS:lle maaliskuussa, että muki on juuri sellainen, josta keräilijät innostuvat. “Se on varmasti Suomen harvinaisin muumimuki, mutta onko se vielä Suomen kallein”, hän pohti tuolloin.

Kommentaarid
(Külastatud 1,045 korda, 1 külastust täna)