Küsitlus: ligi pooled soomlased tahaksid põlissoomlasi valitsusse, vastu on vaid kolmandik

Soomes läbi viidud küsimuse järgi tahaks ligi pooled soomlased põlissoomlasi valitsusse, selle vastu on aga vaid kolmandik.

Sellest ja ka teistest uuringutest tuleb välja, et rohkem kui viiendik soomlastest leiab, et põlissoomlased tuleks igal juhul valitsusse kaasata. Enam kui iga neljas leiab, et põlissoomlased peaks olema kaasatud, vahendab Keskisuomalainen.

Opositsiooni jätkaks põlissoomlased vaid kolmandik küsitletud soomlastest. Põlissoomlasi ei taha mingil juhul valitsusse 16 protsenti soomlastest. Samapalju peaksid positiivseks, kui põlissoomlasi ei kaasata.

Uuringus küsitleti ligi 1000 inimest.

Puolet suomalaisista haluaa perussuomalaiset hallitukseen – taustalla kaksi vastakkaista perustetta, arvioi Halla-aho

Lähes joka toinen suomalainen haluaa perussuomalaiset seuraavaan hallitukseen. Uutissuomalaisen USU-gallupissa hieman useampi kuin joka viides näkee, että perussuomalaisten pitäisi ehdottomasti olla hallituksessa ja hieman yli joka neljäs, että sen olisi hyvä olla mukana. Vastakkaista mieltä on noin joka kolmas suomalainen. Perussuomalaisia ei missään tapauksessa halua hallitukseen 16 prosenttia ja yhtä moni pitäisi oppositioon jäämistä hyvänä.

Kommentaarid
(Külastatud 80 korda, 1 külastust täna)