Kuopio traagilise bussiõnnetuse põhjused avalikud: juht oli haige, mahasõiduteel esines ehitusvigu

Kuopio traagilises bussiõnnetuses hukkus augusti lõpus 4 ja vigastada sai 20 inimest. Soome õnnetuste uurimiskeskus Otkes sai valmis põhjuste analüüsiga, mille järgi oli bussijuht haige ning mahasõiduteel esines ehitusvigu.

Lisaks leiti, et bussijuhil oli vähe kogemusi antud sõiduki juhtimisega. Mahasõidutee oli liiga lühike ja seal polnud kiirust piiravaid märke peale asula märgi, selgub Otkesi raportist.

Buss sõitis kiirteelt maha ja ei vähendanud kiirust, mistõttu rihtis ära viis sõiduautot ja sõitis siis raudteesillalt alla rööbastele. Buss oli sõitnud kiirteelt maha kiiremini kui oleks pidanud.

Otkes andis ka soovitused bussitranspordi olukorra parandamiseks, kus bussifirmad peavad üle vaatama ohufaktorid, juhtide tervist tuleb hoolikamalt kontrollida, eriti mis puudutab kõrget veresuhkrut ning bussidel peaks olema paremad hädapidurdussüsteemid. Teedeehituse puhul anti soovitus üle vaadata ja tugevdada rampidelt ohtlikud mahasõidud, nagu nüüd juhtus, kus buss sõitis 10 meetri kõrguselt sillalt alla.

Ida-Soome politsei on algatanud asja kohta kriminaaluurimise, mis peaks lõppema lähiajal.

OTKES on Twitter

Kuopio’n vakavan 24.8.2018 neljän hengen kuolemaan ja 19 henkilön loukkaantumiseen johtaneen linja-auto-onnettomuuden tutkinta valmis – koko linja-autoalan turvallisuutta parannettava: https://t.co/vDsWXfrixO #bussionnettomuus #liikenneturvallisuus

Kommentaarid
(Külastatud 258 korda, 1 külastust täna)