Kole terror Põhja-Iirimaal: autod põlevad, noor ajakirjanik lasti maha

Pärast paar aastakümmet kestnud rahuaega möllab Põhja-Iirimaal taas terror. Tänavatel süüdati autosid ning sündmust kajastanud noor ajakirjanik lasti maha.

29-aastane ajakirjanik Lyra McKee lasti eile õhtul maha püstolilasuga pähe. Kahtlusalune maskis Iiri vabastusorganisatsiooni terrorist avas politseinike pihta tule ning sündmust kajastanud ajakirjanik sai teadaolevalt pihta juhusliku kuuliga, vahendab Daily Mail.

Politsei on asunud tulistajat taga ajama, ent keeldub kommenteerimast väidet, et tulistajaks oli teismeline noormees. Politsei palub inimesi saata võimalikke videosalvestisi juhtunu kohta.

Juhtunus kahtlustatakse rühmitust New IRA ehk Uus Iiri vabastusorganisatsioon. Lihavõtete ajal tavaliselt Iiri organisatsioonid aktiviseeruvad, et tähistada 1916. aasta Lihavõtete ülestõusu. Nii IIri kui Briti poliitikud on juhtunu hukka mõistnud.

Woman, 29, is shot dead in ‘terrorist incident’ in Londonderry

The 29-year-old was killed as shots were fired in the Creggan area of the city Police vans were pelted with petrol bombs as rioters clashed with officers Pictures showed a burnt out car and a van as police and the rioters clashed A 29-year-old woman has been killed after shots were fired in Londonderry, with police treating it as a ‘terrorist incident’.

Kommentaarid
(Külastatud 706 korda, 1 külastust täna)