Kole tapmine Kemis. Laps nägi ohvrit maas ja ütles: See on minu ema

Lapimaal Kemi kohtus arutatakse alates tänasest juhtumit, kus 44-aastast meest süüdistatakse kahe lapse ema tapmisest. Mehel oli olnud naisega vahelduv suhe.

Politsei eeluurimise materjalidest selgub, et naine oli olnud koos pojaga oma venna juures ööd. Vend läks töökoha jõulupeole ning õde tuli lapsi hoidma. Pühapäeva, 25. novembri hommikul 2018. aastal viis naine koera välja, vahendab Iltalehti.

Üks samas ligidal elav naine ütles ülekuulamisel, et kella 9 ajal hommikul oli tema hoovi jooksnud kolm erutatud koera. Üks koertest hõõrus end naise vastu ja kutsus naist endaga kaasa. Koer näitas naisele koja, kus üks inimene lamas maas.

Naine katsus maas lamajat põsest ja see oli külm. Naine jooksis majja, mille ees inimene lamas. Ülakorruselt tuli alla kaks last, kellest ühe telefoniga helistas naine häirekeskusse. Poiss ja tüdruk tulid hoovi vaatama. Poiss ütles: See on minu ema.

Varsti tuli kiirabi ja kiirabitöötajad üritasid maas lamanud naist elustada. Varsti tulid ka politsei ja naise ema. Koertest üks oli see, kellega tapetud naine läks välja. Kaks ülejäänut olid süüaluse koerad.

Kahtlusalune mees ütles ülekuulamisel, et läks metsa oksi korjama. Tal oli selle jaoks kaasas suur nuga. Mees rääkis, et nuga oli väga suur ja raske. Kui ta metsast välja tuli, jalutas naine talle vastu. Mehe väitel nad rääkisid ja mingit tüli ei olnud. Mees oli näidanud naisele nuga ja öelnud, et sellega võib lõigata kasvõi sõrmi. Naine oli küsinus, mille jaoks mehel on nuga ja mees vastas, et okste lõikamiseks.

Pärast seda oli naine võtnud mehel õlast kinni, kuigi mehel oli nuga käes. Naine oli meest tõmmanud ja nad kukkusid maha. Mehel oli nuga käes, tera kõhu peal ettepoole suunatud. Mees ütles, et ei saanud midagi aru ja ei kuulnud mingit häält. Samuti polnud näha verd. Naine oli hüpanud püsti ja pistnud jooksu. Mees mõtles, et nüüd kutsub politsei välja, et mees teda noaga ähvardas.

Mees läks sündmuskohalt minema ja viskas noa metsa. Ta võttis auto ja hakkas sõitma Ylitorniosse, mis asub Kemist 80 km kaugusel. Ta sõitis autoga teelt välja. Auto juurest leiti püss.

Mees ütles, et sattus ähmi, kuna ta oli politseiga viimasel ajal palju kokku puutunud. Ta ütles, et kui oleks teadnud, et naine sai haavata, oleks ta paigale jäänud. Mees väitis, et nad elasid naisega vahelduvalt koos. Varem elasid nad koos, aga naine oli mehe juurest lahkunud.

Kahtlusalusel on varasemast kriminaalne minevik. Näiteks kui mees oli 18-aastane, tulistas ta 1993. aastal Keminmaal oma tuttavat pähe. Kohtus ei suudetud aga tapmise tahtlust tõendada. Mees sai 1 aasta ja 11 kuu pikkuse vanglakaristuse surma põhjustamise eest. Mees oli rääkinud sellest juhtumist ka naisele ja öelnud, et sügiseti tulevad halvad asja meelde. Tulistamine oli oktoobris, naine suri novembris.

Naise lähedased rääkisid ülekuulamisel, et mehe käitumine oli neid häirinud. Üks naise tuttavatest ütles, et ei tahtnud selle mehega koos olla.

Kemin henkirikos: Lapsi ehti nähdä uhrin maassa – “Tuo on minun äiti”

Taposta epäilty kertoi poliisikuulusteluissa, että nainen käveli häntä vastaan sattumalta. Mies kertoi, että hänellä oli ollut mukana “helvetin iso veitsi”. Kemin käräjäoikeudessa on tänään alettu käsitellä tapausta, jossa 44-vuotiasta miestä syytetään kahden lapsen äidin taposta. Pari oli ollut on-off -suhteessa. Poliisin esitutkintamateriaalista selviää, että uhri oli ollut toisen, kouluikäisen poikansa kanssa veljensä kotona yötä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,142 korda, 1 külastust täna)