Kliimasõdalased võtavad Londonis võimust, Rootsi koolitüdruk kutsub inglasi üldstreigile

London on juba teist nädalat kliimasõdalaste piiramisrõngas, kes on end sisse seadnud avalikesse kohtadesse ning takistavad liiklust ja igapäevast elu. Kliimasõdalasi tuli tervitama ka 16-aastane Rootsi kliima-aktivist Greta Thunberg, kes kutsub inglasi üle 100 aasta taas üldstreigile.

Londoni meeleavaldustes on arreteeritud juba üle 1000 inimese ning tegemist on tavaliste kodanikega, kes on kliima nimel valmis vangi minema. Mässu nimi on Extinction Rebellion (tõlkes: väljasuremise mäss) ja sellega liitub iga päevaga üha enam inimesi, vahendab Daily Mail.

Kliimasõdalastega on hädas politsei, kuna mässajatega on pidanud tegelema üle 10 000 politseiniku. Eile marssisid mässajad Briti parlamendihoone juurde, kus neil seisis vastas politseinike ahelik. Kliimasõdalased on vallutanud Londonis asuva loodusmuuseumi Natural History Museum, kus nad ööbivad.

Eile oli Londonis ka Rootsi koolitüdruk Greta Thunberg, kes kohtus Briti parlamendis parteide juhtidega ning avaldas toetust kliimasõdalastele. Thunberg kutsus inglasi peale 100 aasta pikkust pausi taas üldstreigile. Thunberg on seni edukalt aidanud üle terve maailma korraldada õpilaste streike, kus õpilased ei lähe reedeti kliimamuutuse tõttu kooli. Thunberg on esitatud Rootsis Nobeli rahupreemia kandidaadiks.

ITV News on Twitter

@ExtinctionR protesters staged a “die-in” at the Natural History Museum – lying down under the famous blue whale skeleton https://t.co/DSQi4HpWDU https://t.co/JkBuymgE0W

Derek Momodu on Twitter

This is happening! Extinction Rebellion protestors lying down inside the Natural History Museum in London 📸@PA #EarthDay https://t.co/VW5h3l8kgo

Kommentaarid
(Külastatud 241 korda, 1 külastust täna)