Kas oled saamas maksutagastuse? Kela võib selle võtta võlgade katteks

Kela võib isikute maksutagastuse võtta täitenõuete kaudu ära, kui inimene pole võlga ajatanud või palunud maksegraafikut. Sel aastal makstakse raha tagasi varem kui varem.

Kela võib täitenõuete kaudu sisse nõuda raha enam makstud toetuste, õppelaenude või elatise eest, vahendab Iltalehti.

Käesoleval, 2019. aastal muutub maksutagastuse aeg. See mõjutab ka Kela nõudeid. Maksutagastused saabuvad juuli ja detsembri vahelisel ajal. Enamus inimestest saab tagastuse augustis ehk varasemast varem. Varem on tagastused makstud välja aasta lõpus.

Kela võib täidenõude alusel raha välja nõuda, kui pole sõlmitud maksgraafikut või võlga ajatatud. Maksutagastustest ei võeta raha ära siis, kui võlga on tagastatud nõuetekohaselt. Graafiku järgi elatise võlga tasuvatelt isikutelt aga võetakse võlas olev summa maksutagastuse arvelt ära.

Kela raha äravõtmise kohta eraldi teadet ega hoiatust ei saada. Maksenõude saadab täiteametnik. Kui võlglane maksab maksenõudes toodud õppelaenu või toetuste summa ära, siis maksutagastusest võlasummat maha ei võeta.

Möödunud, 2018. aasta lõpus oli Kelal enam makstud toetuste osas nõudeid 119 miljonit eurot, õppelaenu võlgasid 116 miljonit ja elatise võlgasid ligi 186 miljonit eurot.

Oletko saamassa veronpalautuksia? Kela voi periä ne velkojen maksuun

Kela voi periä asiakkaansa veronpalautuksesta velkoja ulosoton kautta, jos asiakas ei ole sopinut velalleen maksusuunnitelmaa tai noudattanut sovittua maksuaikataulua. Tänä vuonna veronpalautukset maksetaan aiemmin kuin ennen.

Kommentaarid
(Külastatud 896 korda, 1 külastust täna)