Karm lugu: Eestis ostetud auto võeti Soomes ära, sest trahvid olid peal

Üks naine kirjeldab sotsiaalmeedias juhtumit, kus Eestis ostetud auto võeti Soomes käest ära, sest parkimistrahvid olid maksmata. Auto oli ostetud Eestis ja kasutatakse Eestis, Soome mindi lihtsalt külla.

Trahviraha maksti Soomes ära, et auto tagasi saada, aga nüüd on küsimus, kas seda raha on võimalik tagasi taotleda, sest trahvid olid eelmise omaniku omad. Kommentaarides kirjutavad inimesed, et see asi on läbi tehtud ja raha tagasi ei saanud, sest autot ostes peab uus omanik kontrollima, kas sel on mingid kohustused peal.

Auto ostja on nõutu, sest kõiki riike ei ole võimalik läbi helistada. Trahvid Soomes olid aastast 2016.

Üks teine kommentaator kirjutab, et sulid niimoodi teevadki: kui trahve koguneb palju, siis müüakse auto maha ja ostetakse uus asemele. Nii on paljudel Eestis müüdavatel autodel Soome registris trahvid üleval ja kui uus omanik autoga Soome sõidab, nõutakse trahvid temalt sisse.

Selliseid juhtumeid pidi olema palju seoses Eesti autodega. Seetõttu jääb ka Soomes suur hulk trahviraha saamata.

Kommentaatorid soovitavad peale auto ostu Eestis lasta numbrid ära vahetada, sest kunagi ei tea, mis trahvid võivad kusagil maksmata olla.

Kommentaarid
(Külastatud 1,419 korda, 1 külastust täna)