HS gallup: Põlissoomlased kerkisid Soomes populaarsuselt kolmandaks

Vahetult enne valimisi on põlissoomlaste erakond kerkinud Soomes toetuselt kolmandaks erakonnaks ning esikohal olevate sotside toetus on kahanemas.

Värske Helsingin Sanomate gallup näitab, et erakonnad on kõik tasavägisel tasemel ja ühegi toetus ei kerki üle 20 protsendi.

Sotsid on Soomes jätkuvalt esimene ja koonderakond teine, aga põlissoomlased on viimase kuu ajaga kõvasti toetust suurendanud. Põlissoomlased möödusid toetuse poolest praegusest juhtivast valitsuserakonnast keskerakonnast.

Sotside toetus vähenes võrreldes eelmise, kuu aja taguse uuringuga 1,5 protsendipunkti ja koonderakonna toetus vähenes 0,6 protsendipunkti. Samal ajal kasvas põlissoomlaste toetus 3,6 protsendipunkti võrra.

Põlissoomlased on võrreldes kuu aja taguse 5. koha pealt kerkinud kolmandaks.

Roheliste toetus on langenud 14 protsendi pealt 12 protsendini ja vasakpoolsete toetus tõusnud 8,9 protsendi pealt 9,6 protsendini.

HS-gallup: Sdp:n etumatka kapeni, perussuomalaiset nousi kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi

Helsingin Sanomien tuoreimman gallupin perusteella näyttää siltä, että ensimmäistä kertaa Suomen historiassa yhdenkään puolueen kannatus ei välttämättä kasva eduskuntavaaleissa yli 20 prosentin. HS-gallupin mukaan Sdp on edelleen suurin puolue ja kokoomus toiseksi suurin, mutta perussuomalaisten kannatus on kasvanut merkittävästi kuukauden aikana. Sdp:n kannatus on pienentynyt HS:n edellisestä mittauksesta 1,5 prosenttiyksikköä 19,5 prosenttiin.

Kommentaarid
(Külastatud 129 korda, 1 külastust täna)