Firma eemaldab müügilt rassistlikuks tembeldatud šokolaadist lihavõttepardid

Kaubandusfirma Waitrose eemaldab müügilt šokolaadist lihavõttepardid, kus tumepruuni pardi juurde on kirjutatud ugly (tõlkes: inetu).

Komplektis on ka helepruun ja valge part, mille juures on kirjad vastavalt crispy ja fluffy (tõlkes: krõbe ja pehme).

Sotsiaalmeedia kasutajad jagasid pilte partidest ja leidsid, et need on rassistlikud. Waitrose vabandas ja eemaldas pardid müügilt, vahendab Daily Mail.

Paljud inimesed olid aga vihased, et firma lasi end mõjutada poliitilisel korrektsusel. Partide nimet olid teadaolevalt pärit Taani autori Hans Christian Anderseni raamatu Inetu pardipoeg ainetel tehtud laulust. Selles laulus on juttu pruunist pardipojast, keda teised narrivad. Hiljem aga sai ta aru, et polegi part, kui vabanes oma pruunidest sulgedest ja temast sai valge luik.

Waitrose pulls ‘racist’ chocolate Easter ducklings from sale

Trio included milk and white chocolate ducklings named ‘crispy’ and ‘fluffy’ Twitter user shared image of the ducklings and suggested they were racist Waitrose apologised and withdrew the ducks before removing their names Waitrose has apologised for selling ‘racist’ chocolate Easter ducklings after they received complaints about the dark brown one being labelled as ‘ugly’.

Kommentaarid
(Külastatud 595 korda, 1 külastust täna)